Meriti sa traiesti civilizat

Transport public local

TRANSPORT PUBLIC LOCAL

Una din marile nemulțumiri ale locuitorilor din Popeşti Leordeni este legată de transportul public din oraș. Autobuzele pe care tronează ostentativ “Primăria şi Consiliul Local Voluntari” reprezintă un motiv major de disconfort psihic, lezează demnitatea popeștenilor, produce confuzie pe stradă și reflectă cât se poate de clar, incapacitatea de organizare şi implicare a actualei administrații locale, subordonarea şi slugărnicia manifestată în raport cu “mai marii” județului, o capitulare în favoarea celor mai capabili sau mai dibaci.
– începând cu data de 01 Noiembrie 2020 vor dispărea inscripțiile cu “Primăria şi Consiliul Local Voluntari” pe autobuzele care circulă pe traseele din Popeşti Leordeni, indiferent de stadiul rezilierii contractului de transport public local existent; – actualul contract va fi reevaluat şi în funcţie de clauzele şi termenii acestuia, îl vom rezilia cât mai curând posibil. Se va efectua o nouă procedura pentru achiziția acestui serviciu, se vor identifica traseele necesare şi în funcţie de această analiză se vor înființa linii noi care să acopere cerinţele reale de transport public; – nou înființatul departament de proiecte europene va identifica liniile de finanțare deschise şi va aplica pentru obținerea de finanțare europeană pentru achiziția, în cel mai scurt timp posibil, a unor autobuze electrice, dotate cu pernă de aer, ușă pentru cărucior tip destinat persoanelor cu dizabilități, aer condiționat și tot confortul necesar, având în vedere distanţele relativ scurte ce trebuiesc acoperite. – se vor reface toate spațiile acordate stațiilor de autobuz construind retragerile necesare opririi în siguranţă; acces pentru persoanele cu dizabilități, se vor implementa panouri informative led ce vor indica numărul, destinația minutul şi ora următoarelor două sosiri ale mijloacelor de transport; – se va implementa plată cu cardul sau cu telefonul; fiecare autobuz va avea terminal de plată astfel încât să eliminăm total călătoriile frauduloase.

– se propune menținerea traseului actual pe direcția Danubiană – intrare în București dar în baza studiilor ce se vor efectua pot interveni modificări.
– se propune înființarea unui traseu nou care va lega noul pod peste Dâmbovița – Confort City – sos. Leordeni – piaţa Primăriei – către actuala stație de metrou “Dimitrie Leonida”. Aceasta se va intersecta la piaţa Primăriei cu celălalt traseu.
– pe măsură ce orașul se va dezvolta această reţea va fi extinsă având în vedere deplasarea la timp şi în siguranță a călătorilor, se vor analiza şi optimiza traseele, orarul şi numărul de mijloace de transport în comun ca prima soluţie în deplasările locuitorilor săi.

– extinderea metroului cu o nouă staţie cerută atât de locuitorii din Popeşti Leordeni cât şi de cei din sectorul 4, vecin, este o chestiune de timp nu foarte îndelungat. Liniile există, trebuie doar reabilitate şi aduse la un standard reglementat, puse în funcțiune semnalizarea şi aparatele specifice acestei activități şi construită o clădire cu ieșire pe ambele părți. Misiunea noastră, alături de toţi cei pe care îi interesează bunul mers al orașului este să facem toate diligențele necesare urgentării luării acestei decizii care trenează de prea multă vreme. Între timp o administrație rezonabilă face planuri şi proiecte care să viabilizeze zona şi să o transforme într-un pol de creștere economică şi o poartă de intrare civilizată în oraș.
– în zona se propune înființarea unui nod intermodal în care se vor intersecta accesul către București prin intermediul noii linii de metrou, accesul către Popeşti Leordeni prin înființarea unui nou traseu de transport în comun, unde se poate ajunge şi cu automobilul care poate fi parcat într-o zonă special dedicată şi lângă care vom amplasa cea mai mare piață agroalimentară a orașului. Producătorii şi comercianții vor beneficia de spații ample, igienice şi moderne de expunere şi vânzare a produselor proprii iar cetățenii vor avea acces la marfă românească, proaspăta şi de calitate înainte de a ajunge acasă.

Viața ta este prioritatea noastră!

Iar tu meriți să circuli la timp și civilizat!